Het thema voor de Culturele Zondag op 29 mei 2011 is "Utrecht danst". De viering van de 150ste verjaardag van het orgel in de Janskerk krijgt ook een plek binnen de Culturele Zondag.
Logo Culturele Zondagen
Een organist, twee dansers, een dirigent, 25 koorleden, meer dan 1000 orgelpijpen en: een paar honderd getuigen….? Deze combinatie staat borg voor een interessante happening om 15.30 uur in de Janskerk. Geďnspireerd door de majestueuze klanken van het jarige orgel zorgt choreografe Jeanine Coco in samenwerking met de professionele dansers Ryan Djojokarso en Rafael Zielinski en organist Theo Visser voor een boeiend kijk- en luisterspel, waarin de “Missa Poetica” nogmaals wordt uitgevoerd. Bij deze feestelijke bijeenkomst hoort natuurlijk een verrassing… Wees welkom en vier mee!

Foto repetitie - Foto: Iztok Klancar / Easetock.com

Impressies van de voorbereiding - foto's: Iztok Klancar / Easetock.com